Blandet hønseracer og nye til hønsegården

nye høns i hønsegårdenDer er en naturlig hakkeorden i en hønseflok – er der en hane er det ham der bestemmer, hvilket naturligvis også er grunden til at der sjældent kan være 2 haner i samme flok. Er der ingen hane vil en høne bestemme i hønsegården.

Der skal være en hakkeorden i hønsegården, det er på den måde at der bliver opretholdt ro og orden.

Man kan godt have flere racer sammen, nogle er selvfølgelig mere aggressive end andre, dog går det ofte godt og uden problemer.

I hønsenes verden er det ofte høns med de største kamme, der har magten og status. Hvor dem med de mindre eller et mærkeligt udseende er underdogs. Derfor vil høns med stor kam ofte tage kampen op mod en anden høne med stor kam, for at være sikker på at beholde sin dominans. I nogle tilfælde kan de racer med fjer på toppen, blive forvekslet med at den har en stor kam, og derfor virke provokerende på de andre høns.

Nye høns til flokken

Det er bedst at etablerer en hel flok på en gang, det kan være svært at introducerer nye høns til flokken. Der skal laves ny hakkeorden i flokken, når der kommer nye til.

For nogle lykkes det ved at lade de nye være i nærheden i en separat indhegning, i nærheden af de andre, for efter et stykke tid at sætte de nye høns ind på pinden til natten, når alle er gået til ro. Der vil som regel ikke være de store problemer, når de vågner sammen næste dag.

De skal selvfølgelig have nok plads, hønsefoder og vand. Man kan også give dem noget ekstra lækkert eller noget der kan distraherer dem fra det faktum, at der er kommet nye høns.
Alder spiller også ind, gamle høns vil ofte være hårde ved kyllinger eller meget unge høns.

Har du en meget stor hønseflok, med god plads vil de lettere forsvinde i flokken, men der vil altid være en smule hakken og uro, til alle har fundet deres plads.