Forbedrign af WiFi signalet

Når du bestiller internet, får du en lavpris router med i prisen som sjældent er hverken særlig stabil eller kraftig i signalet.
Den er fint nok, men den dækker ikke hel hel går med Wi-fi, den er beregnet til et lille hus på 150 kvm.

Få bedre WiFi – Hvad er mulighederne?

Har du allerede forsøgt at placerer din router midt i hovedhuset og oplevet utilfredsstillede resultater, så kan du faktisk gøre flere forskellige ting for at få bedre dækning i boligen.

Den billige – køb et par routere mere

wifi router stort arealBag på din router er der 4 udtag til enten direkte kabling til en PC eller kabel over til en ekstra router.

Du kan med andre ord føre et kabel direkte over til en gaming PC og sikre høj hastighed, trods den står i den anden aende ag gården (Der er dog max for antal meter før signalet bliver ringe).
Det vil altid virke bedre end Wifi.

Men du kan også bare trække et kabel noget afvejen og sætte en ekstra wifi router der, så får du topsignal i den del af huset på en let og meget billig måde.

Ulempen er, at du skal trække kabel til den.

Har du f.eks.en længe, hvor ungerne har ”Slyngel hule” så kan du med fordel bare trække et kabel over og sætte en router op.

Når der ikke kan trækkes kabler

Kan du ikke trække kabler fordi, det er en lejet ejedom, eller af æstetiske grunde ikke en mulighed, så er der stadigvæk muligheder, men de er ikke helt så billige og effektive.

Du kan købe et sæt transformere, der transformere internetsignalet og omformer det igen via el-nettet i huset. Du sætter ganske enkelt en sender i en stikkontakt med et kabel fra routere.

I den anden ende af huset sætter du omformeren i stikkontakten og den sørger for du får internet i rummet.

Løsningen er billig (omkring 500 kroner) men der er et ret målbart tab pr meter du bruger det.

Vi har testet med 50 meter over til en længe og der hastigheden fra 100 Mbit vedrouteren til 40 mbit. Der blev brugt en kabeltrumle helt udrullet til teste.  Køb den her til 419

Trådløst Wifi over det hele – den dyre løsning

wifi medMeshDet mest effektive og nyeste på markedet hedder MESH net. Det virker på den måde, at du med en app måler signalstyrken og for at vide hvor du skal sætte en lille enhed, der forstærker signalet.

Du kan på den måde, sætte flere enheder efter hinanden,så du får dækket hele gården ind med Wifi.

Ulempen er at MESH enhederne koster kassen og de ikke kan række helt over i en længe. (så skal du være heldig)

Ofte kan du få et kit med f.eks. 3 enheder, som kan dække omkring 200 kvm, men prisen er altså omkring 2.000.

Fordelen er jo at du så slipper for at trække kabler og man altid er på samme netværk.

Se eventuelt udvalget af MESH og routere hos Proshop her