Hvorfor er et godt indendørsklima vigtigt?

indeklimaEt godt indendørsklima er vigtigere end hvad de fleste tror, ​​luften indenfor har nemlig en kæmpe betydning for både dig og din bolig. Du har måske oplevet at luften været mugget, og at du på samtid haft hovedpine, eller at din hud er været tør og at dine parketgulve knirker? Ignorer ikke et dårligt indendørsklima – gør noget ved det nu og få et sundere indendørsklima, hurtigst muligt, det vil nemlig betyde meget for din livskvalitet.

Hvordan påvirkes dit indendørsklima?

Der er mange årsager til hvorfor, at luften og indendørsklimaet i boligen bliver påvirket, både i positiv og i negativ retning. Det kan være vigtige faktorer der spiller ind, så som radon, fugt, støv og pollen – men hårspray, parfume, rengøringsmiddel og små stearinlys kan også have en negativ indflydelse på dit indendørsklima. Derudover påvirkes klimaet indenfor også af årstiden, og det er derfor ofte en mere tør luft indenfor om vinteren end hvad det er om sommeren.

Hvordan du personligt bliver påvirket af et dårligt indendørsklima

Et dårligt indendørsklima påvirker både dit helbred og dine omgivelser. Hvis du døjer med fugt, kan der udvikle sig til skimmelsvamp og tør luft kan påvirke både din hud, hår og ikke mindst dit humør. Luften indenfor kan variere meget fra rum til rum, især vådrum som badeværelser og toiletter, som er specielt udsatte.

Sådan kan du få du et bedre klima indenfor

Der er en række tiltag som du kan tage for at forbedre dit indeklima, uanset om du døjer med tør, fugtig eller forurenet luft. Faktisk er en af ​​de enkleste løsninger til et bedre indeklima at åbne vinduer og døre i 5-10 minutter hver dag. På den måde erstatter du den gamle luft med ny, frisk luft.

Hvis du synes at det lyder omstændigt at åbne vinduer så er der heldigvis også andre løsninger. F.eks. kan du få samme effekt gennem at investere i ventilation fra DUKA.

Har du en kælder eller et andet rum, hvor det ofte lugter dårligt, eller måske oplever du fugt, her kan en DUKA til kælder, være til stor hjælp. Læs eventuelt mere på nettet om DUKA One og de forskellige løsninger DUKA via linket.

Alternativt så kan du også tage kontakt til din lokale elektriker som tilbyder ventilationsløsninger. Du kan f.eks. Kontakt Norh Entreprise, elektriker på Amager, hvis du bor på Amager f.eks. Norh tilbyder både montering af DUKA Ventilation og andre smarte ventilationsanlæg-løsninger, som kan forbedre dit indendørsklima, montering tilbydes i hele København og i Nordsjælland.