Luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe, er den mest udbredte og kendte type af varmepumper i Danmark.

Årsagen er, at den er rimelig billig i indkøb og hurtigt kan tjene sig hjem.

Du kan få en komplet løsning inkl. montering til omkring 20.000.

De bedste yder 5 gange den strøm man føder dem med og det er over 5 gange så meget som El-varme kan og bedre – langt bedre end et ældre oliefyr.

Sådan virker varmepumpen

luft luft varmepunpeI en varmepumpe udnyttes de fysiske betingelser omkring en væske med et højere kogepunkt end vand.
En væske der i flydende form og dampform, har egenskaber, der kan trække varmen ud af luften, når væsken passerer i et rør.

Man kan med andre ord udnytte varmen i luften til at opnå endnu mere varme, fordi væsken koger allerede ved lav temperatur (som i et køleskab – bare omvendt)

Det er lidt nørdet at forklarer, men du har nok oplevet varmen bag et køleskab. Det er næsten samme princip, en væske trækker varmen ud af køleskabet og afgiver den på bagsiden, så der hele tiden er koldt i køleskabet, her skal du forestille dig køleskabet er udenfor og bagsiden af køleskabet er inde i din bolig.

Nye modeller med A+++

Inden for de sidste 3 år er der kommet en hel vifte af nye modeller på markedet, som alle er yderst energieffektive og kan leverer over 5 gange den energi retur som tilføjes.

Det betyder at teknologien i varmepumperne i dag er så effektiv, at de kan udkonkurrerer både oliefyr, gasfyr og pillefyr.

Dog kan en luft til luft varmepumpe ikke lave varmt brugsvand, den kan kun trække varmen ud af udeluften og blæse den ind i boligen.

Mange misforstår funktionen med blæseren

Der sidder en enhed inde i boligen med en blæser i og derfra blæses den varme luft ind i boligen, men det er ikke frisk luft udefra der blæses ind, det er den eksisterende luft i boligen, der suges op i indeenheden og varmes op for derefter at blive blæst ind i boligen.

Man får med andre ord ikke skiftet luftet ud med frisk luft, sådan fungerer systemet ikke.

Få hjælp til at vælge den rigtige varmepumpe med 3 uforpligtende tilbud og forslag til model – Det er helt uforpligtende

Luft til luft eller luft til vand

Der er i dag to teknologier at vælge imellem, luft til luft, hvor du kun har en indeenhed, der kan blæse varmt luft ind i boligen og en luft til vand, der kan varme boligen via gulvvarme, men også varme vand op til bad og køkkenhane.

Dem som vælger en luft til luft varmepumpe ønsker billig varme i f.eks. stueplan og en hurtig nem opvarmning af stuen til en fornuftig pris.

Det er ofte dem der f.eks. har et pillefyr af nyere dato og som ikke vil skifte hele boligen over på varmepumper.

Luft pumperne kan installeres i flere rum og det er slet ikke en dårlig ide kontra et dyr oliefyr.

Skal hele varmesystemet skiftes, så er en luft til vand varmepumpe det I skal gå efter.

Her kan I nemlig også få varmen vand op til bad.

Luft til luft varmepumpe pris inkl. montering

De bedste varmepumper, der yder super godt ligger på omkring 15.000 – 25.000 i indkøb, hertil kommer selve monteringen som ofte ligger på omkring 3.500.

Der er meget hård konkurrence på priserne, og du vil hurtigt opdage at der ikke er ret meget at spare ved at surfe priser.

Men der kan faktisk være en del at spare ved at anmode om at få 3 tilbud på en tilbudstjeneste, for der ved leverandørerne, at de er oppe mod to andre udbydere og hvis de ikke giver dig en knald godt tilbud, ja så vælger du jo en af de andre.