Varmrøgning af fisk
En varmrøget friskfanget havørred kan smage helt fantastisk og er for mange lystfiskere det ultimative.
Hvad skal du bruge til røgningen?

Tip:
Røgningen kan laves ved at bage i 40 – 50 min ved 70 – 80 grader og efterfølgende ryge i 40 – 50 minutter ved ca. 50 grader.
Ryg med andet end træ
Hvis du går op i smagen, kan du eksperimenterer med forskellige typer røg og smag. I Nordjylland er lyngrygning meget udbredt, du kan også bruge alt muligt andet f.eks. friske krydderurter. Men gå varsomt frem, det kan ende med en fæl smag, hvis du rammer forkert.
Det mest normale er bøgesmuld.
Krydderier
mange vælger at ryge fisken uden noget som helst. Andre salter fisken og laver dem til filet med krydderier på.
Ofte er det et godt valg at bruge paprika, hvidløg og peber.
Køb udstyr frem for at bygge selv
Der er flere webshops, som har gjort sig særligt bemærkede inden for rygning og som har et særligt stort udvalg af forskellige rygeovne og tilbehør. Her kan du få ideer til at bygge din egen ovn, eller købe en færdigbygget og diverse tilbehør.
Herunder lidt billeder af de mest solgte typer røgovne
Høj ovn
Her et eksempel fra Totten
Type: Totten Plus, elektrisk
Prisniveau: Kr. 3.000,-
Mellem ovn
Her et eksempel fra Weber
Type: Smokey Mountain cooker
Prisniveau: Kr. 2.700,-
Lille ovn
Her et eksempel fra Kasper Røghat
Type: Lille transportabel røgovn
Prisniveau: Kr. 400,-





